Monteringsanvisning Lamellgardiner

Montering av våra lamellgardiner kan inte bli lättare, skruva fast skenan och klicka dit lamellerna - så enkelt är det!

Monteringsanvisning - Lamellgardiner 

Montering av dina Lamellgardiner är enkelt. Följ vår enkla steg för steg instruktion. Titta på våra videos och ta fram de verktyg som du behöver. Om du behöver hjälp med något, kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig. Du kommer behöva bistå med egna skruvar då vi inte skickar med några. Skruvarna behöver vara 4 mm i diameter och anpassade efter underlaget som du ska skruva i.

Du behöver:

 • The outline of a vertical blind bracket
 • The outline of a child safety clip
 • The outline of a screwdriver
 • The outline of a drill
 • The outline of a tape measure
 • The outline of a pencil

Monteringsanvisning för Lamellgardiner

 

Steg för Steg instruktioner

 • Steg 1

  Om du ska montera din lamellgardin utanför fönsternischen se till att C är detsamma på båda sidor när du monterar. Om du ska montera Lamellgardinen i din fönsternisch så kan du välja mellan att montera den i taket eller mot väggen i nischen.

  A outline of a window, showing where to locate your brackets when installin

 • Steg 2  - Takmontering

  Mät och markera avstånd (D), lämna rum för exempelvis handtag som sticker ut i fönsternischen. Håll beslagen på rätt plats och markera hålens placeringar. Montera varje beslag med passande skruvar. Säkerställ att montering är lämplig på den vägg/yta som du monterar beslagen på.

  A cross section view of the top of a vertical blind headrail
 • Steg 2 - Väggmontering

  Placera beslagen ungefär 5 cm längre åt sidan från där den övre skenan ska sitta. Om fler än 2 beslag följer med, montera övriga beslag med jämna mellanrum längs med den övre skenan. Säkerställ att montering är lämplig på den vägg/yta som du monterar beslagen
  på.

  A closeup drawing on a vertical blind bracket
 • Steg 3 - Takmontering

  Vinkla och kroka i den övre skenan i beslagen på sida (E). Rotera den övre skenan i rätt position tills den klickar i. För att lossa den övre skenan, tryck på beslaget på sida (F).

 • Steg 3 - Väggmontering

  Kroka i baksidan på den övre skenan i beslaget och rotera den övre skenan i rätt position. Fäst den övre skenan genom att skruva fast den korta skruven på beslagets framsida.

 • Steg 4 - Säkerhetsanordning

  Kedjesträckaren måste monteras på maximalt avstånd från skenan för att förhindra att kedjan hänger löst. Placera kedjesträckaren på väggen och markera skruvhålets placering. Borra hål med en lämplig borrspets. Placera kedjesträckaren i rätt position och se till att kedjan är helt sträckt.

  A diagram showing how to tension the control cord
 • Steg 5 - Kedjesträckaren

  Skruva fast kedjesträckaren med lämpligt verktyg och se till att den är helt sträckt.

  A diagram showing how to install the child safety clip
 • Steg 6  - Montera Lamellerna

  När den övre skenan är monterad, kroka fast varje textillamell i den övre skenans hakar och försäkra dig om att hakarna är i öppet läge.

  A diagram showing how to clip the vertical vanes onto the headrail
 • Steg 6 - Montera Lameller i PVC-tyg

  Följ detta steg om du har beställt en lamellgardin som har PVC/vattentätt tyg, du kan se skillnaden på skenan och fästet för lamellerna. Klicka fast varje lamell på enskilt fäste, se till att lamellgardinen är i öppet läge. 

  A diagram showing how to clip the vertical vanes onto the headrail
 • Underhåll

  Den här produkten kräver nästan inget underhåll, men vi rekommenderar att man regelbundet utför visuella kontroller för att säkerställa att inga komponenter har skadats, som skulle kunna leda till driftsproblem och/eller orsaka en säkerhetsrisk. För att säkerställa att lamellerna glider utan problem längs med den övre skenan, spreja med en silikonbaserad smörjsprej på insidan av den övre skenan. Om underhåll skulle behövas rekommenderar vi att det utförs omedelbart av ett företag som är experter på olika typer av solskydd. 

   

Varning


BARN KAN STRYPAS OM EN SÄKERHETS ANORDNING INTE MONTERAS. ANVÄND ALLTID EN KEDJESTRÄCKARE FÖR ATT HÅLLA LINOR OCH
KEDJOR UTOM RÄCKHÅLL FÖR BARN.

Lägg gärna ut en bild på ditt nya fina fönster på din Facebook/Instagram och tagga oss!

Maxgardiner Norden AB Maxgardinerse

 

Recensioner

5-STJÄRNIG UPPLEVELSE
Vi har nyligen köpt nya rullgardiner till företaget och kunde inte vara mer nöjd. Vi fick vänlig personlig service och gardinerna levererades på exakt datum de sa att de skulle. Allt som allt en 5-stjärnig upplevelse. Skulle inte tveka att använda igen.
Tom
KAN VERKLIGEN REKOMMENDERA DERAS PRODUKTER.
Köpte hissgardiner och vanliga gardiner. Mycket bra kvalité på båda. Kan verkligen rekommendera deras produkter.
Henrik
SEAMLESS SERVICE
Seamless service, attention to detail and value for money
Marco
MYCKET HÖG KVALITET
Snabb leverans, mycket hög kvalitet på rullgardinerna. Nöjd kund!
Mats
VÄLGJORDA, PERFEKTA I FÄRGEN FÖR OSS OCH SNABB LEVERANS.
Hej Charlotta, vill framföra vårt varma tack till en verkligt fin leverans av våra hissgardiner. Välgjorda, perfekta i färgen för oss och snabb leverans. Härligt att få uppleva som gammal affärsman. Ha det bra.
Ulf
HAVE MADE OUR HOUSE VERY HOMELY
We are delighted to have beautiful Max Gardiner roller blinds throughout our new build home in Nacka. It was wonderful to get advice, support and excellent service throughout the process. The blinds look great and have made our house very homely. Thank you
Jane
TOPPKLASS
Kan verkligen rekommendera detta företag. Toppklass både på produkter och service.
Hans
GRYM KVALITÉ
Grym kvalité till bra peng! Supernöjda!
Albert
HÖG KVALITET
Köpte mörkläggande rullgardin. Super nöjd. Tygprov kom direkt, enkelt att beställa gardinen, hög kvalitet och millimeterpassning!
Stefan
REKOMMENDED STRONGLY
Good Quality, Fast service, better execellent service, lots of good choice and super well mannered helpful staff. Rekommended strongly and 5 big stars.
Muffi
TOPPENBRA HJÄLP!
Vi hade först krångel att beställa men fick sedan toppenbra hjälp! Snabbt och proffsigt. Blev mitt i prick måttbeställt. Nu har vi lagt en andra beställning och är mycket nöjda med den också. Kan varmt rekommendera MaxGardiner!
Tatiana
LÄTT ATT BESTÄLLA
Kan varmt rekommendera MaxGardiner! Väldigt trevligt bemötande, lätt att beställa själv på nätet och jättefina rullgardiner. Suveränt!
Hanna
UNDERBARA SERVICEN
Sjukt nöjd med MaxGardiner och deras tjänster och framför all för dem underbara servicen som är hel enorm // Mattz
Mattz
FANTASTISKT KVALITET
Perfekt leverans och fantastiskt kvalitet.
Joakim
MYCKET NÖJDA MED KVALITÉN
Vi har köpt måttbeställda mörkläggningsgardiner. Mycket nöjda med kvalitén, perfekt passform. Lätt att montera och bra pris. Snabb leverans
Eva