Träpersienn, mer än bara vita träpersienner

Träpersienner är en bra investering för ditt hem. Hos MaxGardiner kan du välja mellan olika färger, lamellbredder, med eller utan stegband och konstträ eller äkta trä.

Alla våra träpersienner styrs på samma sätt. Våra träpersienner kommer med två linsamlare. Med den ena vinklar du persiennerna för att uppnå önskat ljusinsläpp. Vinkla lamellerna till öppet läge för att släppa in ljus eller vinkla lamellerna till stängt läge för att blockera ljuset. Det andra reglaget använder du för att dra träpersiennen upp och ner med. Det är detta som gör träpersienner så populära.

Vi förstår att det kan vara svårt att veta vad man ska välja och vad fördelarna är med varje val. Vi har därför skapat denna guide med råd om träpersienner vad gäller mätning, lamellbredd och vad stegband gör för skillnad.

Här kan du köpa träpersienner

Designalternativ

Det bästa med träpersienner är att dom kan användas för att komplettera vilken stil och inredning som helst. Dom är inte bara vackra utan även praktiska och går att använda i alla rum. Vita träpersienner är ett perfekt alternativ om du vill ha en snygg och stilren träpersienn. Svarta träpersienner och träpersienner i ek ger dig en mer robust och lyxig känsla.  

Med eller utan stegband

Du kan välja att beställa träpersienner med eller utan stegband. Antalet stegband beror på bredden på din träpersienn. Ju bredare träpersienn du beställer desto fler stegband kommer det vara. Stegbanden löper vertikalt med persiennen. Till största delen är stegband eller ej vad man själv tycker är snyggast. Fördelen med stegband är att det minskar ljusinsläppet ytterligare då de täcker dom små hålen som är på varje lamell. Du kan välja om du vill ha färgmatchade stegband eller inte.

Lamellbredd 25, 35 eller 50 mm

Vi erbjuder lameller i tre olike storlekar. 25, 35 eller 50 mm. Vårt populäraste alternativ är 50 mm. Ju bredare lamellerna är desto färre lameller behövs och desto större blir gliporna mellan lamellerna när dom är vinklade i öppet läge. 25 & 35 mm lameller är det bästa alternativet för smalare fönsternischer.

Trä eller konstträ

Våra träpersienner i äkta trä är gjorda på olika träslag så som, ljus ek, valnötsträd, körsbärsträd och svartlind. Våra konstträpersienner är gjorda i PVC.

Våra träpersienner i äkta trä är ett populärt alternativ för inredningsarkitekter på grund av den rustika och robusta känslan dom ger. Våra persienner i äkta trä är något dyrare än våra konstträpersienner.

Våra konstträpersienner är vattenresistenta och är perfekt alternativ för till exempel badrum.

Mätning

Att montera träpersienner i fönsternischen är det mest populära alternativet. Ibland kan en smal fönsternisch eller att fönstret öppnas inåt göra det svårt för montering av träpersienner i fönsternischen. Om du har en smal fönsternisch eller ett fönster som öppnas inåt är det bättre att montera träpersiennen ovanför/utanför fönsternischen.

Det är viktigt att du följer våra mätanvisningar beroende på hur du ska montera din träpersienn. För träpersienner som ska monteras i fönsternischen ska du följa instruktionerna för detta och för montering utanför nischen ska du följa instruktionerna för montering utanför nischen (exakt storlek).

Mätinstruktioner