Skillnaden mellan rullgardinstygerna

Typer av mörkläggningsgardiner

Våra mörkläggande tyger är alla 100% mörkläggande vilket gör att inget ljus sipprar in genom tyget. De passar bra i rum där man vill uppnå bra mörkläggning, allt från sovrum till hemmabion. Det finns ett brett utbud av olika tyger och färger. Nedan beskriver vi tygernas egenskaper, likheter och olikheter.

Bella

Bella är ett av våra bästsäljande tyg och har varit det i många år. Anledningen till att tyget är så populärt är dels för att det finns i ett brett urval av färger - allt från olika nyanser på vit och grå till färgstarka nyanser som rosa och grön. Utöver detta har Bella-tygen ett väldigt stilrent uttryck då dess textur upplevs som väldigt mjuk och simpel, vilket får dem att smälta in bra i resten av rummets inredning. Det mörkläggande tyglagret på baksidan av tyget matchar framsidan.

Como

Como har en mer slät och mjuk yta om man jämför med tyget Bella. Eftersom ytan är så pass utslätad kan den upplevas som mer glansig och plastig än andra tyg. Tyget Como går att få i upp till 10 olika, jordnära, neutrala färger.

Unilux PVC

Unilux PVC är ett lätt texturerat tyg. Utifrån detta är tyget både slitstarkt, flamsäkert och fuktbeständigt som därmed gör att det passar bra i rum där det kan förekomma värme och vattenstänk av olika slag.

Unishade

Unishade är i materialet likt tyget Bella - ger ett mjukt intryck och känns inte överdrivet plastigt eller hårt.

Lux Dark

Lux Dark har ett mer robust och texturerat material i förhållande till våra andra mörkläggande tyger. Tyget upplevs som mer kraftigt och fylligt, vilket gör att rullgardiner tillverkade i detta tyg står ut mer inredningsmässigt i ett rum - ögonen dras till dem.

Semitransparenta tyger

Våra semitransparenta tyger medför ett dovt ljusinsläpp. Tyget är därav idealistiskt att använda i vardagsrum, kök och badrum där man vill stoppa bländning men samtidigt bevara en del av ljuset. Det finns ett brett utbud av olika tyger och färger. Nedan beskriver vi tygernas egenskaper, likheter och olikheter.

Splash

Splash är ett av våra populäraste semitransparenta tyger. Materialet kan uppfattas som en aning strävt och texturerat men har samtidigt en jämn polityr.

Scope

Scope har ett mer lent och finslipat material om man jämför med tyget Splash. Detta gör att tyget kan upplevas som finare och nättare än andra semitransparenta tyg. Tyget Scope går att få i upp till 10 olika, jordnära färger.

Unicolour

Unicolour är i materialet likt tyget Splash - en aning strävt och texturerat men har samtidigt en jämn polityr. Utöver detta är tyget 100% UV-blockerande, vilket gör att tyget passar bra i förhållande till fönster som har förmågan att hamna mycket i solen. Det är bra för både skydd mot en själv, men även mot känsliga möbler.

Lux

Lux har ett mer texturerat och bastant material i förhållande till våra andra semitransparenta tyger. Detta gör att tyget upplevs som mer kraftigt och fylligt, vilket brukar uppskattas om man vill uppnå ett mer detaljerat och mysigt intryck i rummet.

Uniview 1300

Uniview 1300 har ett tunt och “flätat” material. Tyget är idealistiskt att använda i hemmet, men även inom bland annat hälso- och sjukvården då Uniview 1300 är UV- och bakteriebeständig. Tyget uppnår även standarden för brandfarlighetskrav och är giftfri. Materialet är tvättbart och har en hög slitstyrka. Uniview 1300 går att få upp till 8 olika, jordnära färger.

Uniview 3000

Uniview 3000 har ett tunt och “flätat” material som är en aning glesare än tyget Uniview 1300. Tyget är idealistiskt att använda i hemmet, men även inom bland annat hälso- och sjukvården då Uniview 3000 är UV- och bakteriebeständig. Tyget uppnår även standarden för brandfarlighetskrav och är giftfri. Materialet är tvättbart och har en hög slitstyrka. Uniview 3000 går att få i upp till 8 olika, jordnära färger.

Transparenta tyger

Våra transparenta tyger har ett starkare ljusinsläpp om man jämför med våra semitransparenta. Några av tygerna kan användas i samband med Dubbel-Rullgardiner, där det transparenta tyget sätts bakom det andra. Tygerna används också om man söker efter någon form av insynsskydd eller om man är ute efter en lätt och nätt gardin. Våra transparenta tyger finns i olika färger. Nedan beskriver vi tygernas egenskaper, likheter och olikheter.

Haze

Haze har ett tunt och nätt material som är ett av våra populäraste transparenta tyger. Detta tyget är möjligt att välja för våra Dubbel-Rullgardiner, men är även fin att bara ha för sig själv. Tyget Haze finns i två olika färger, ett vitt och ett grått, och passar bland annat bra i rum där man vill uppnå en viss grads insynsskydd men samtidigt behålla en stor del av ljusinsläppet.

Pura

Pura har likt som tyget Haze ett tunt och nätt material. Tyget är populärt att ha i ett rum där man vill uppnå en viss grads insynsskydd men samtidigt behålla en stor del av ljusinsläppet. Tyget Pura finns endast i en vit färg.