• Gratis tygprover
  Gratis tygprover för alla våra produkter
 • 3 års garanti
  3 års garanti På alla måttbeställda produkter
 • Gratis tygprover
  Gratis tygprover för alla våra produkter
 • 3 års garanti
  3 års garanti På alla måttbeställda produkter
 • Miljöansvar
  Miljöansvar Snabb och klimatneutral frakt

Panama Linen Gardin

Från 481 kr


Ange bredd och längd för att beräkna pris
Your Dimensions Dina mått

i
i
i
i
i
i

loading
Säker betalning med Klarna
i
 • Klarna
 • Mastercard
 • VISA
Panama Linen

Vill du beställa ett prov?

Använd gärna vår kostnadsfria tjänst och garantera att du får rätt färg, material och nyans.

Beställ tygprov
Product Information

Produktinformation

Panama är en av våra populäraste gardiner och finns i alla regnbågens färger. Tyget är mjukt, slätt och väldigt vackert med sin enkelhet.

Denna linne färgade gardin är enkel och välidgt vacker. 

Produktinformation

Produkt ID:MG-CUR0898
Färg:Linen
Material:100% Cotton
Foder:Lyxigt polyester/bomull
Leverans

Leverans

Fraktkostnad

Basfraktkostnaden är 89 kr per order. Vid beställning av bredare produkter (= längden vid frakt) tillkommer ett tillägg för ”långt paket”. Detta då dessa måste special-behandlas av fraktbolagen. Se nedan för mått och ”långt pakettillägg”. Denna kostnad beräknas på den längsta produkten på din order.
112 cm – 254 cm Långt pakettillägg på 99 kr
255 cm – uppåt Långt pakettillägg på 259 kr

Ortstillägg

Beroende på var du bor i landet kan fraktbolagen ta extra betalt för att leverera bredare produkter ( = längden vid frakt). Om du bor i ett område som av fraktbolagen räknas som glesbygd eller om du bor på en ö tillkommer ett så kallat ”Ortstillägg”. Detta gäller om du har produkter som är bredare än 2549 mm. Fraktbolagen har 4 olika ortstillägg, tillägget för de olika zonerna är
Zoon 1 – 125 kr
Zoon 2 – 250 kr
Zoon 3 – 395 kr
Zoon 4 – 595 kr
Ange ditt postnummer så kommer vi lägga till korrekt tillägg för just din adress. Står det 0 kr så bor du i ett område som inte berörs av denna ortstilläggskostnad.

Klicka här för mer information
 
 
Close

Mätinstruktioner

Mätning

Ange alltid när du mäter gardiner den färdiga storleken
 
Bredden -  Mät hur bred din gardinstång/skena är och ange detta som bredd. Mät inte fönstrets bredd eller tag med eventuella ändbeslag på din gardinstång. 

Längden - Längden för pennveckade gardiner är från toppen av gardinstången/skenan eller från det du ska fästa gardinen i och så långt ner du vill att gardinen ska hänga. Längden för gardiner med öljetter är från ovansidan av stången och så långt ner du vill att gardinen ska gå. Vi lägger sedan till ungefär 3 cm av tyg ovanför toppen av öljettringen som kommer att vara ovanför gardinstången. Men detta påverkar inte måttet du anger som längd till oss.
 
 
 
Close

Barnsäkerhet

Tänk på att inte ha några långa snören eller gardiner som barn kan trassla in sig i. Det är också viktigt att gardinstången säkras med de små skruvarna på hållarna, så att den inte kan ramla ner och göra någon illa.

Allmänna råd

De som köper och använder gardiner bör vara medvetna om riskerna som kan uppstå på grund av löst hängande linor, band, ändlösa kedjor och kablar, som kan vara farliga för små barn. Följande riktlinjer ska alltid följas:

 • Små barn kan strypas av öglor i linor, kedjor, remmar och liknande som används för att hantera produkten. Barn kan också linda linor runt halsen.
 • För att undvika att barn riskerar att strypas eller fastna ska linor placeras utom räckhåll för små barn.
 • Flytta bort sängar, spjälsängar och andra möbler från gardinlinor.
 • Bind inte ihop linor. Se till att linorna inte tvinnas och skapar en ögla.
 • Montera och använd de medföljande säkerhetsanordningarna i enlighet med monteringsanvisningarna, för att minska risken för en olycka. 
 
Close

Monteringsanvisning

Vid uppackning av gardinerna kan veck eller tryckmärken finnas men dessa kommer vanligtvis slätas ut snabbt efter att de hängt i ett varmt rum. Alternativt kan gardinerna (utom de i sammet) strykas lätt, se slutet av denna bipacksedel för vägledning.

Upphängningsinstruktioner för pennveckade gardiner

1. Knyt samman de tre dragbanden vid ena sidan av varje gardin. Detta bör vara i framkanten (där de två gardinerna möts)
2. Dra, från den motsatta sidan, de tre banden samtidigt för att samla ihop gardinen. Fortsätt att samla ihop gardinen i jämna veck tills önskad bredd har uppnåtts. Dvs så breda du angett som färdigt mått.
3. Fäst dragbanden på andra sidan men klipp inte bort det som blir över eftersom de måste knytas upp när gardinen ska rengöras. De överblivna dragbanden kan stoppas in utom synhåll bakom veckbandet.
4. Bestäm sedan vilken rad av krokfickor som ska användas. För att dölja skenan, använd den nedersta raden. För att visa skenan eller stången, använd den översta raden. Den mellersta raden är idealisk för justering eller för användning med en krok-/glidskena.
5. Infoga en krok i varje ände av bandet, ca 10 cm (4 tum) från varandra längs hela gardinbredden.
6. Fäst den sista kroken på den ena gardinen i mitten av fönstret, 5 cm från slutet för att skapa en överlappningsflik. 

Upphängningsinstruktioner för gardiner med Öljetter

Gardinens avigsida ska vara vänd mot väggen och sedan vävs stången genom öljetterna.

Hänga gardiner från skena eller stång

Häng gardinerna från stången eller skenan. Om gardinen innehåller en halv bredd bör den placeras vid fönstrets ytterkant. När gardinerna hängs, börja med att hänga dem över ena axeln för att bära upp vikten och börja hänga från mitten av skenan, särskilt om gardinen är tung. 


Arrangera gardinerna

När gardiner först hängs upp ska de arrangeras så att de faller i jämna veck.
1. Till att börja med att dra tillbaka gardinerna till sidan av fönstret.
2. Börja med ytterkanten och arbeta uppifrån och nedåt och dra händerna ordentligt ner längs varje veck så att de faller i släta veck.
3. Nu bör du binda gardinerna. Vi rekommenderar att du skär remsor från plastförpackningen som gardinerna har levererats i som du kan knyta runt hela gardinen. De bör hålla vecken på plats utan att vara så hårda att de gör märken i tyget.
4. Lämna det så i ca 48 timmar och knyt sedan upp.
5. Gardinerna bör nu hänga vackert. 

 
 
 
Close
Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen.
Läs mer om vår Cookie policy här https://maxgardiner.se/integritetspolicy/